Pinda Sweda is een vorm van massage waarin linnen zakjes gevuld met medicinale kruiden, medicinale rijst of medicinale poeders worden gebruikt. Het is ook wel bekend onder de naam ‘stempel massage’. Er zijn drie verschillende soorten: Elakizhi (kruiden), Podokizhi (poeders) en Navarakizhi (rijst).

pinda sweda massage 1

 

 

 

 

 

 

Het is een van de klassieke vormen van Ayurvedische massage. De behandelde wordt ingesmeerd met olie en daarna gemasseerd op specifieke plekken (of het hele lichaam) met de gevulde linnen zakjes. Het verbetert de kracht van de spieren, de botten, de gewrichten en tussenliggend weefsel. Er zijn opzienbarende resultaten bereikt bij aandoeningen als reumatoïde artritis, verlamming, neurologische aandoeningen, hernia en gewrichtspijnen. Ook wordt het aangeraden bij een anti-aging behandeling of verjongingskuur.

pinda sweda massage 2

 

 

 

 

 

 

Deze pinda sweda massage voedt de lichaamsweefsels en helpt om de huid en het lichaam in perfecte conditie te houden. Het is afhankelijk van je dosha en/of disbalans welke behandeling het meest geschikt voor je is.